Een nieuwe uitdaging

Enkele weken geleden stapte ik vol goede moed binnen bij D-Sense voor een sollicitatiegesprek met Peter Van Welden, de CEO van het bedrijf. Customer Delight_nieuwe uitdagingAls pas afgestudeerde marketeer stond ik voor een beslissing die grotendeels mijn toekomst zou bepalen: waar start ik mijn carrière en in welke omgeving kom ik terecht ? Ik had weinig ervaring en wist helemaal nog niet zeker of D-Sense wel de juiste keuze zou zijn. "We zullen wel zien", dacht ik.

Ik was dan ook verbaasd toen ik na dit gesprek al kennis maakte met het D-Sense team om meteen aan de slag te gaan. Maar ik moet eerlijk zijn: na de uitleg van Peter over de missie, visie en waarden van D-Sense, was ik onmiddellijk verkocht en enorm opgetogen om aan de slag te gaan. De waarden van D-Sense werden ook bevestigd toen ik het team leerde kennen. De passie en gedrevenheid waar iedereen in dit team zijn of haar job mee uitoefent, is ongelofelijk. En ook ik ben na deze korte periode al delighted om hier deel van uit te maken.

Maar tegelijkertijd was het ook een enorme aanpassing om te evolueren van student zonder al te veel zorgen naar werknemer van een bedrijf als D-Sense. Ik stond voor een grote uitdaging en er spookten allerlei gedachten door mijn hoofd:

  • -  Wat heb ik D-Sense te bieden?
  • -  Hoe haal ik het beste uit mezelf voor het bedrijf?
  • -  Op welke vlakken kan ik nog verbeteren?
  • -  ...

Gelukkig staat er bij D-Sense een hecht team klaar dat alle nodige ondersteuning aanbiedt om ervoor te zorgen dat deze evolutie positief en vlot verloopt. En dat was op een bepaalde manier mijn persoonlijke ervaring met Customer Delight Management bij D-Sense, want ook als werknemer wil je een meerwaarde bieden en uitblinken, en het team helpt mij om dat te verwezenlijken.

Bedrijven stellen zich vaak dezelfde vragen:

  • -  Welke meerwaarde bieden wij aan voor onze klanten?
  • -  Hoe halen wij het beste uit ons bedrijf?
  • -  Op welke vlakken kunnen wij als bedrijf nog verbeteren?

Dat is de uitdaging voor elk bedrijf en Customer Delight Management zorgt ervoor dat ondernemingen kunnen uitblinken naar hun klanten toe. Ik ben er dan ook van overtuigd dat firma’s die kiezen voor D-Sense steeds opnieuw hetzelfde zullen ervaren als ik: de kans om samen te werken met een gedreven, passioneel team dat constante ondersteuning aanbiedt. Ik kan alvast niet wachten om onze D-Sense missie samen met u te delen, laat ons samen deze uitdaging aangaan!

Geschreven door Jelto Verduyckt.